?

Årets Hantverkare

Vår kommitté som utsågs på medlemsmöte den 7/2 har efter ett gediget arbete utsett 2018 års Hantverkare, Horisaki Design & Handel AB. En kortare presentation följer:

”Årets Hantverkare Karin och Makoto Horisaki har verkligen satt Kåremo på världskartan. Den svensk-japanska designerduon gör hattar som går hem hos både popstjärnan Lady Gaga och modeavantgardet i Paris. Även vår Drottning Silvia har burit några av dem på kungliga bröllop.

I en småländsk gammal lanthandel, med hjälp av flammande eld, formas fantastiska skapelser av Karin och Makoto. Allt är äkta hantverk. Karin drar varje hatt till den rätta formen och syr fast skinnbandet för hand. Makoto ansvarar för den speciella finishen. Med en gasbrännare i ateljéns övervåning eldar han på filhatten för att få fram en fin yta.”

Vi träffas för denna vår viktiga utnämning  i våra lokaler torsdag den 25 april.

Ungbröderna öppnar som vanligt porten och möjligheten till en kopp kaffe eller något annat i baren kl. 18.00. Gemensam måltid ca 18.30 och därefter presentation av Årets Hantverkare.

Efter presentation av Årets Hantverkare pågår arbete med att hitta någon gäst som kan förgylla denna afton lite ytterligare.

Kvällen avslutas för de som önskar en våning upp för gemensam samkväm.

Anmälan

Vi vill ha in er anmälan senast 17 april via mail till kansli@kfhf.se eller per telefon, 0480-14430.

 

Välkomna!

AU / Pege Hussfelt, Ann Ling, Knut Eklund